Marshall Major III review

Marshall Major III Review

Met een design dat geïnspireerd is op de iconische versterkers van dit merk, zet je met de Marshall Major III eigenlijk een stukje rockgeschiedenis op je hoofd. Met de goede specificaties en een prima geluid lijkt dit geen verkeerde optie om je oude koptelefoon naar te upgraden. In deze Marshall Major III review behandelen we alle punten zodat jij een goede keus kan maken.

Laten we beginnen.

Marshall Major III

De Marshall Major III is een koptelefoon die in design uniek is in zijn soort. Daarbij krijg je ook nog eens goed geluid, al had de bass wel wat meer aanwezig mogen zijn. De bluetooth werkt verder goed en omdat hij volledig inklapbaar is, neem je hem makkelijk mee. Als je het niet erg vind dat hij, net als de meeste on ear koptelefoons, wat oncomfortabel zit na lange tijd. Ga je hier veel plezier aan beleven.

bol.com

Voordelen

  • Uniek en modieus design
  • Compleet inklapbaar
  • De mid en hoge tonen zijn goed

Nadelen

  • Zit niet erg comfortabel
  • Bass is niet erg aanwezig
  • Laat veel extern geluid door

Over de Marshall Major III

De Marshall Major III is een draadloze on-ear koptelefoon die werkt met bluetooth. Hij wordt gekenmerkt door het unieke ontwerp, die doet denken aan de wereldberoemde Marshall versterkers.

In de doos zit een jack kabel, zodat je ook bekabeld kan luisteren als je koptelefoon bijvoorbeeld leeg is. Ook zit er een USB oplaadkabel bij. Overigens ga je die niet veel gebruiken, want met meer dan 30 uur speeltijd bij een volle accu is opladen simpelweg niet zo vaak nodig.

Marshall Major III Voice

Marshall Major III voice.
De Marshall Major III Voice met de knop voor Google Assistant.

Eind 2019 heeft Marshall een verbeterde variant op de markt gebracht, namelijk de Major III Voice. Deze heeft een 60+ uur batterij, beter bluetooth bereik én een nieuwe knop om te communiceren met Google Assistant. Ook zitten er een paar veranderingen in de software van de koptelefoon. Zo hoor je nu gitaargeluidjes als je een notificatie krijgt of als je hem opstart. Een plus voor detail.

Ontwerp

Marshall Major III ontwerp

Het ontwerp van de Marshall Major III is meteen waar deze koptelefoon in uitblinkt. Hij heeft een lederen look, die wordt gecomplimenteerd door de oorkussens die lijken op de Marshall versterkers. Daardoor is het een graag geziene koptelefoon bij mensen die hun liefde voor onder andere rockmuziek graag uitdragen naar buiten.

Deze koptelefoon is verder volledig in te klappen, dankzij de ergonomische 3D scharnieren. Hierdoor is hij makkelijke mee te nemen voor onderweg, alleen missen wij wel een draagtasje of een case. Dat tweede is in deze prijscategorie misschien te veel gevraagd, maar een klein tasje was toch wel erg handig geweest zodat je hem in ieder geval kon weren van krasjes.

Marshall Major III inklapbaar.
De Marshall Major III is volledig inklapbaar en compact mee te nemen.

Er gaat een extra dikke kabel door de koptelefoon heen, waardoor de kans op kapot gaan een stuk kleiner is dan bijvoorbeeld de Sony MDR ZX-110. Dit geeft nogmaals aan dat de bouwkwaliteit van deze on ear koptelefoon echt goed zit.

De hoofdband op de Marshall Major III is gemaakt van pluche, maar heeft ook een lederen look. Deze zit comfortabel, maar voor langere periodes hebben wij toch wat problemen met het comfort.

Als je de koptelefoon langer dan een uur draagt, begint hij wat te klemmen op je oren. Dit is een probleem wat veel on ear koptelefoons helaas hebben, en er lijkt ook niet echt een oplossing voor te zijn. De lederen oorkussen zitten verder echt prima, maar door de kracht van de hoofdband, ga je dit na langere periodes wel merken aan je oren.

Geluidskwaliteit

De Major III van Marshall heeft een stuk beter geluid dan zijn voorgangers. Dit heeft onder andere te maken met de 40mm dynamische drivers die er in zitten verwerkt. De hoge en middentonen zijn wat ons betreft echt uitstekend. De bass is ook zeker goed aanwezig, maar het nog wel een tikkeltje meer mogen zijn.

Voor een on ear koptelefoon krijg je op het gebied van geluid absoluut waar voor je geld. Deze koptelefoon is gemaakt voor de liefhebbers van rockmuziek, en daar dient hij dan ook uitstekend voor wat ons betreft.

De Marshall Major III is een bluetooth koptelefoon. Je krijgt er overigens een kabel bij voor als bijvoorbeeld je batterij leeg is, maar draadloos luisteren heeft natuurlijk bij de meeste mensen de voorkeur. Dit model maakt ook gebruik van Bluetooth aptX technologie. Dit zorgt ervoor dat de synchronisatie altijd top is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het kijken naar een video. Je wil dan wel dat het beeld gelijk loopt met het geluid op je koptelefoon.

Deze technologie zorgt ervoor dat je vloeiend video’s kunt bekijken met deze koptelefoon op, alles loopt lekker, en dat merk je.

Een nadeel van deze koptelefoon is het geluid dat wordt doorgelaten van buitenaf als je luistert. Het viel ons op dat er best wel veel geluid van buitenaf te horen is als je bijvoorbeeld op een drukke plek bent als een treinstation.

Nu is het zo dat dit geen onbekend probleem is bij on ear koptelefoons, maar het is wel het benoemen waard. Aangezien dit toch aardig aanwezig is als je op drukke plekken bent.

Er zit verder nog een microfoon ingebouwd, zodat je ook kunt bellen met deze koptelefoon. Deze werkt prima en je bent aan de andere kant van de telefoon ook door andere mensen goed verstaanbaar. Het is niks speciaals, maar voor de meeste situaties werkt dit goed genoeg.

Al met al zijn wij zeer tevreden over de geluidskwaliteit van deze koptelefoon. Als de bass nog iets meer aanwezig was geweest, hadden we helemaal niks meer te klagen.

Marshall Major III Review: Conclusie

In deze Marshall Major III review zijn we tot de conclusie gekomen dat dit een meer dan uitstekende on ear koptelefoon is. Voornamelijk door het design is het een veel geziene koptelefoon in het straatbeeld. Helaas heeft deze koptelefoon net als de meeste andere on ear koptelefoons niet het beste comfort na lange periodes van luisteren. Maar het design en de geluidskwaliteit maken dit zeker weer goed.

Verder is het jammer dat deze koptelefoon best veel extern geluid doorlaat. Maar als dat voor jou geen probleem is, kun je de Marshall Major III zeker overwegen.

Over de auteur

Jan Willem Wessels

Sinds 2018 werk ik aan verschillende landelijke radioshows en podcasts. Ik ben dagelijks bezig met audio. Daardoor heb ik veel ervaring met koptelefoons en kan ik je van goed advies voorzien.

Plaats een reactie