Beste on ear koptelefoon van 2024 (voor elk budget)

Een beste on ear koptelefoon is een goede keuze als je op zoek bent naar een kleiner model dan een over ear koptelefoon. De on ear koptelefoon is vaak kleiner en lichter, daardoor kan dit een ideale optie zijn als je op zoek bent naar een koptelefoon om onderweg of tijdens het sporten te gebruiken.

Een on ear koptelefoon heeft oorschelpen die op je oren rusten. In tegenstelling tot een over ear koptelefoon, waarbij de oorschelpen over je oren vallen. Hierdoor zijn ze een stuk compacter. Maar het kan wel voorkomen dat een on ear koptelefoon niet fijn zit omdat deze wat meer klemt.

We hebben bij Koptelefoon Review al veel on ear koptelefoons mogen testen, hieronder vind je onze favoriete on ear koptelefoons in handige lijst. We hebben zowel gekeken naar de allerbeste on ear koptelefoon die je nu kan kopen, maar ook naar goede modellen voor mensen met een laag budget.

Beste on ear koptelefoon.

De 7 beste on ear koptelefoons

Hier vind je onze lijst met de beste on ear koptelefoons. We hebben deze modellen geselecteerd op onder andere geluidskwaliteit, noise cancelling, batterijduur en comfort. Bij elke koptelefoon in deze lijst vind je de voor- en nadelen en kijken we naar de specificaties.

1. Sony WH-CH520

Voordelen

  • Helder en gebalanceerd geluid
  • Multi-point verbinding
  • Licht gewicht
  • Comfortabel
  • 50 uur batterijduur

Nadelen

  • Geen aux-ingang

Het eerste wat opvalt als je oog valt op de Sony WH-CH520, is de prijs. Voor minder dan 50 euro is dit echt een budget koptelefoon, die erg goed presteert voor de vertegenwoordigde waarde. Het geluidsbeeld is heel netjes, al kun je dat ook nog aanpassen met de app van Sony. Verder zit er ook multipoint-verbinding op, waarmee je gemakkelijk tussen twee verschillende apparaten kunt wisselen waarmee je bent verbonden.

Een probleem waar veel on ear koptelefoons last van hebben is het comfort. Oorkussens kunnen als snel pijn gaan doen aan je oren omdat het klemt. De Sony WH-CH520 heeft hier weinig last van, dit komt omdat Sony extra zachte oorkussens heeft gemaakt voor dit model. Hierdoor kun je deze koptelefoon makkelijk wat langer ophouden zonder dat het vervelend aanvoelt.

Als we één minpunt van deze on ear koptelefoon moeten noemen, is dat het ontbreken van een aux-ingang. Je kunt alleen draadloos luisteren met dit model. Voor de meeste mensen is het geen heel groot probleem, maar het is wel fijn om te hebben. Bijvoorbeeld om door te luisteren als de batterij leeg is. Al zal dat niet snel een probleem zijn met een batterijduur van 50 uur.

2. JBL Live 670NC

Voordelen

  • Met actieve noise cancelling
  • 65 uur batterijduur
  • Multi-point verbinding
  • Inclusief aux-ingang

Nadelen

  • Actieve noise cancelling minder goed dan bij een over ear koptelefoon

Actieve noise cancelling is niet iets wat je zou verwachten bij een on ear koptelefoon. Toch zit dit wel degelijk op de JBL Live 670NC. De noise cancelling is niet zo goed als bij een over ear koptelefoon, maar het doet zijn werk wel beter dan wij hadden verwacht. Samen met een goede geluidskwaliteit, waar de bastonen de boventoon voeren, is dit een hele goede on ear koptelefoon.

Wat betreft de specificaties zit je ook goed. Bluetooth 5.3 zit er standaard op, dit is de nieuwste versie. Verder krijg je adaptieve noise cancelling, multipoint verbinding én kun je met de app het geluid helemaal naar je eigen smaak instellen.

Verder blinkt de JBL Live 670NC uit in de handzaamheid, hij is makkelijk op te vouwen en het neemt weinig ruimte in beslag als je hem bijvoorbeeld mee neemt in je tas. Daarnaast is de batterijduur van 65 uur heel goed, een van de beste in deze lijst. Batterij toch leeg? Dan kun je door luisteren met de bijgeleverde aux-kabel.

3. Teufel Supreme ON

Voordelen

  • Stijlvol
  • Gebalanceerd geluid
  • APTx en AAC
  • Lage contactdruk
  • Inclusief opbergetui

Nadelen

  • Multifunctionele knop is onhandig

Als je op zoek bent naar een on ear koptelefoon die goed geluid levert, maar ook voor het oog leuk is om te zien. Dan is de Teufel Supreme ON een optie om te overwegen. Hij is in meerdere kleuren te krijgen, en hem meenemen is ook geen probleem. Je krijgt er een opbergetui bij, met 165 gram is hij ook nog eens extreem licht van gewicht.

Qua geluid zit je met de Teufel Supreme ON ook helemaal goed. Door het gebruik van Neodymium magneten zit er serieuze bas op. Maar als veel bas niet je ding is, kun je het geluid aanpassen naar je eigen smaak met de Teufel app. Een mooie toevoeging is de aanwezigheid van de APTx en AAC codecs. Hiermee behaal je de beste geluidskwaliteit als je bijvoorbeeld via Spotify naar je muziek luistert.

De batterijduur van 25 tot 30 uur is prima, maar zeker niet het beste wat wij tegen zijn gekomen. Het is genoeg, maar het liefst zien we wel een batterijduur van minimaal 40 uur. Dat is toch wat fijner als je vaak lang je koptelefoon op hebt. Al kun je dat bij de Teufel Supreme ON wel in comfort doen. Door de lage contactdruk krijg je niet snel last van je oren. Daardoor is dit voor brildragers ook een goede on ear koptelefoon.

4. Marshall Major V

Voordelen

  • Klassieke Marshall ontwerp
  • Prachtige geluidskwaliteit
  • Inclusief aux-ingang
  • Batterijduur van 100 uur (!)
  • Goede app

Nadelen

  • Geen noise cancelling
  • Geen draagetui

Als je op zoek bent naar een beste on ear koptelefoon met een lange batterijduur, overweeg dan de Marshall Major V. Met een geclaimde batterijduur van 100 uur krijg je niet snel beter. Het unieke ontwerp valt natuurlijk op. Maar andere functies vallen ook op in positieve zin. Zo kun je met de app van Marshall het geluid aanpassen naar eigen smaak en zit er ook multipoint verbinding op. Hierdoor kun je gemakkelijk tussen twee verbonden apparaten wisselen.

Verder krijg je ook een aux-kabel erbij geleverd. Dit is een mooie gedraaide kabel die past bij de stijl van deze on ear koptelefoon. De Marshall Major V heeft ook een unieke functie met deze kabel, het werkt namelijk twee kanten op. Als je met Bluetooth verbonden bent, kun je de kabel in de koptelefoon steken en het andere uiteinde aan een andere koptelefoon. Zo kun je dus met twee koptelefoons naar hetzelfde signaal luisteren. Handig voor bijvoorbeeld in het vliegtuig, andere situaties waarin je zou gebruiken kunnen we overigens ook niet bedenken.

Helaas zit er geen actieve noise cancelling op deze on ear koptelefoon, het is geen groot gemis omdat dit tot voor kort op weinig van deze modellen zat. Maar het was leuk geweest als dit er ook bij zat. Al zal de voornaamste reden voor het kopen van de Marshall Major V het rock en roll ontwerp zijn waar Marshall zo bekend mee is geworden.

5. Skullcandy Icon ANC

skullcandy.eu

Voordelen

  • Actieve noise cancelling
  • Zweet- en waterbestendig
  • 60+ uur batterijduur
  • Aanpasbare knoppen

Nadelen

  • Ontwerp is niet voor iedereen

De nieuwste koptelefoon in deze lijst met beste on ear koptelefoons is de Skullcandy Icon ANC, uitgekomen in oktober 2024. Dat deze koptelefoon nieuw is, merk je ook aan de hoeveelheid functies die erop zitten. Zo zit er onder andere Spotify Tap, Google Fast Pair en multipoint verbinding op. Daarmee is dit een zeer toekomstbestendige on ear koptelefoon.

Ook voor sporten of buitenactiviteiten is dit een goede keuze, mede dankzij de IPx4 rating. Dit betekent dat deze on ear hoofdtelefoon water- en zweetbestendig is. Hardlopen in de regen, of flink zweten in de gym is hiermee dus geen probleem.

Alle accessoires die je zou wensen krijg je er ook bij, waaronder een aux-kabel en een reisetui. Deze koptelefoon meenemen is dan ook geen probleem, want hij is makkelijk in te klappen tot een klein pakketje.

Het ontwerp van Skullcandy koptelefoons is wat opvallender dan sommige andere merken, het is iets waar je van moet houden. Maar hier zit wel alles op en aan wat je wil zien op een on ear koptelefoon.

6. Grado Labs SR80x

Voordelen

  • Zeer comfortabel
  • Bijzonder retro ontwerp
  • Geweldige geluidskwaliteit

Nadelen

  • Door de open klankkast ‘lekt’ geluid naar buiten

De beste geluidskwaliteit op een on ear koptelefoon ervaar je volgens ons op de Grado Labs SR80x. Dit is een bedrade koptelefoon met open klankkast. Dit houdt in dat je een heel helder en gedetailleerd geluid krijgt, maar er wel geluid ‘lekt’. Hierdoor kunnen mensen om je heen wel horen wat jij luistert. Je moet dus opletten waar je deze koptelefoon gebruikt.

Qua uiterlijk is dit misschien wel de meest opvallende in de lijst. Door de honingraat-achtige achterkant en de zwarte schuimen oorkussens is het niet je alledaagse on ear koptelefoon. Het merk Grado Labs is ook niet zoals veel andere merken. Ze maken voornamelijk hifi-koptelefoons, gericht op mensen die geluidskwaliteit belangrijk vinden, deze zijn vaak erg duur. Maar de SR80x is daarop een uitzondering. Dat hoge prijskaartje komt ook omdat deze koptelefoons handgemaakt worden.

De reden dat de geluidskwaliteit zo hoog ligt, komt ook mede omdat dit een bekabelde koptelefoon is. Bekabelde koptelefoons hebben over het algemeen een betere geluidskwaliteit. Dat merk je ook bij dit model. Het is vergeleken met de rest van deze lijst een vreemde eend in de bijt, maar wel eentje om serieus te overwegen als de geluidskwaliteit je belangrijkste punt is.

7. Sennheiser HD 250BT

Voordelen

  • Mooi, gedetailleerd geluid
  • Aanpasbaar met app
  • Goede prijs/kwaliteit verhouding

Nadelen

  • Saai ontwerp

Geen poespas, gewoon een goede on ear koptelefoon. Zo kun je de Sennheiser HD 250BT het beste omschrijven. Met een solide geluidskwaliteit, fysieke knoppen en een hele goede bluetooth-verbinding is dit een van de verrassingen op deze lijst.

Het ontwerp is overigens niet heel spannend. Volledig zwart, met zwarte oorkussens en een hoofdband die door de oorschelpen heenloopt. Iets dat we wel vaker tegenkomen bij de koptelefoons van Sennheiser. Maar het ontwerp hoeft ook helemaal niet spannend te zijn als alles klopt, en dat is hier wel het geval.

Het enige puntje is dat de oorschelpen wat schokkerig over de hoofdband schuiven. Maar als je dit goed hebt ingesteld is het comfort ook nog eens erg goed. Het is een hele simpele on ear koptelefoon in gebruik. Wanneer je niet te veel ingewikkelde functies wil hebben, maar wel goed geluid en comfort. Dan is de Sennheiser HD 250BT een goede keus.

On ear koptelefoon kopen? Let hier op!

Als je van plan bent een on ear koptelefoon te kopen, vinden wij een aantal punten extra belangrijk om rekening mee te houden. Je wil tenslotte niet dat je achteraf ontevreden bent over de functies van je nieuwe koptelefoon. Hieronder vind je beknopt de punten waar je goed op moet letten voordat je een on ear koptelefoon aanschaft.

Comfort

Als het aankomt op een on ear koptelefoon kopen, is het eerste waar je aan moet denken het comfort. Ons advies is om een koptelefoon waar je oog op valt, eerst in de winkel te testen. Of je moet kopen bij een webshop met een goed retourbeleid. On ear koptelefoons staan bekend om na langere periodes oncomfortabel te zijn. De oorkussens drukken dan te lang op je oren, wat onprettig kan aanvoelen. Een on ear koptelefoon kan er zo mooi uitzien, maar als hij niet lekker zit ben je waarschijnlijk een stuk minder blij. Zorg er dus voor dat je gaat voor een on ear koptelefoon met zachte oorkussens die niet te strak zit.

Noise cancelling

Actieve noise cancelling is iets dat eerst alleen was weggelegd voor over ear koptelefoons. Die vallen helemaal over je oren heen en hebben daardoor al een passieve vorm van noise cancelling. Hierom was het toepassen van ANC op deze modellen een koud kunstje. On ear koptelefoons met actieve noise cancelling was wat ingewikkelder, maar maakt wel een opmars.

Toch is het zo dat niet alle on ear koptelefoons actieve noise cancelling bieden. Daarom is het belangrijk om goed naar de specificaties te kijken als dit een must voor je is. Veel van de beste on ear koptelefoons op deze lijst hebben ook ANC, dus bekijk deze goed. Als je bang bent dat de ANC ervoor zorgt dat je niks meer om je heen hoort, hoef je je geen zorgen te maken. Vaak hebben koptelefoons met deze functie ook een ambient mode, waardoor je omgevingsgeluid kan horen wanneer je dat zelf wil.

Batterijduur

De draadloze on ear koptelefoons in deze lijst hebben allemaal een batterijduur die meer dan genoeg is. Wij adviseren om, als je voor een draadloos model kiest, te gaan voor een batterijduur van minstens 30 uur. Hiermee kun je in de meeste gevallen wel een week mee vooruit. Omdat de beste on ear koptelefoons vaak wat kleiner zijn, is er ook minder ruimte voor een grote batterij. Als dit niet duidelijk vermeld staat bij de koptelefoon die je zoekt, let dan goed op. Je wil geen koptelefoon kopen die op één lading maar 10 uur mee gaat.

Over de auteur

Jan Willem Wessels

Sinds 2018 werk ik aan verschillende landelijke radioshows en podcasts. Ik ben dagelijks bezig met audio. Daardoor heb ik veel ervaring met koptelefoons en kan ik je van goed advies voorzien.

Plaats een reactie