Beste DJ Koptelefoon in 2024 (voor elk budget)

Een betrouwbare koptelefoon is een van de belangrijkste tools voor een DJ. De kwaliteit van je overgangen en de algehele kwaliteit van je set hangen af van hoe goed jij kan horen wat er moet gebeuren op je koptelefoon. In deze gids vind je de beste DJ koptelefoon die je vandaag de dag kunt krijgen. Ook geven we opties voor de beginnende DJ met een klein budget.

Nadat je de juiste koptelefoon hebt gevonden ga jij ervoor zorgen dat de voetjes van de vloer gaan na iedere plaat die je start!

Beste DJ koptelefoon.

Waar moet een DJ koptelefoon aan voldoen?

Er zijn een aantal belangrijke eigenschappen waar een goede en betrouwbare DJ koptelefoon aan moet voldoen. Je wil natuurlijk niet dat je koptelefoon midden in een set kapotgaat, of dat je niet goed kunt horen hoe twee tracks in elkaar overgaan. Hieronder heb ik vijf aspecten opgesomd waarvan wij vinden dat iedere DJ koptelefoon er aan moet voldoen.

Geluidskwaliteit

Het is belangrijk dat de koptelefoon een helder en nauwkeurig geluid biedt, zodat je de muziek goed kunt horen en mixen. De basweergave moet sterk en punchy zijn, terwijl de hoge tonen helder en sprankelend moeten klinken.

Design

Als DJ wordt je op veel plekken door veel verschillende mensen gezien. Je koptelefoon is als DJ ook het verlengde van datgene dat je wil uitstralen. Je kan kiezen voor een hele ‘onzichtbare’ koptelefoon in het zwart. Maar als je wat meer wil opvallen, kun je ook voor een knalrode koptelefoon gaan. Of nog beter, je maakt hem helemaal naar je eigen smaak. In deze lijst vind je in ieder geval één merk die je daar goed bij kan helpen.

Bouwkwaliteit

Als DJ gebruik je je koptelefoon vaak in uitdagende omgevingen, dus het is belangrijk dat deze duurzaam is en bestand is tegen veelvuldig gebruik. Koptelefoons met een stevige constructie en hoogwaardige materialen gaan vaak langer mee.

Comfort

Als DJ draag je de koptelefoon vaak lange tijd achter elkaar, dus het is belangrijk dat deze comfortabel is om te dragen. Dit betekent dat de oorkussens zacht en ademend moeten zijn en dat de koptelefoon licht van gewicht moet zijn.

Flexibiliteit

Sommige Dj’s willen hun koptelefoon kunnen opvouwen of draaien, zodat deze gemakkelijker op te bergen is en in verschillende posities kan worden gebruikt. Dit kan vooral handig zijn tijdens live optredens waarbij je snel moet schakelen tussen verschillende taken.

Kortom, een goede DJ-koptelefoon moet een hoge geluidskwaliteit bieden, comfortabel zijn om te dragen, geluidsisolerend en duurzaam zijn, en flexibel genoeg om aan je behoeften te voldoen.

Top 5 DJ Koptelefoons in 2023

Na ontzettend veel koptelefoons te hebben getest en onderzocht. Zijn er 5 koptelefoons waarbij je naar onze mening niet de fout in kan gaan. Hieronder vind je de 5 beste DJ koptelefoons van dit moment.

Sennheiser HD 25

Sennheiser HD 25.
bol.com

Bovenaan deze lijst staat de Sennheiser HD 25. Dit is een on-ear koptelefoon met een gesloten ontwerp. Dat betekent dat deze koptelefoon zich goed kan afsluiten van geluid van buitenaf. Als je op een feest staat te draaien is dat wel zo prettig.

De Sennheiser HD 25 is erg licht en zit comfortabel. Daardoor kun je deze koptelefoon zonder problemen voor langere periodes dragen. Het kan zijn dat deze koptelefoon je bekend voorkomt, want veel bekende DJ’s over de hele wereld gebruiken deze koptelefoon. Veel mensen beschouwen deze DJ koptelefoon ook als de ‘Industry Standard’.

Er zitten ook veel extra toevoegingen aan deze koptelefoon, die speciaal voor DJ’s zijn gemaakt. Zo krijg je er een haaks verloopstukje bij, waardoor je deze minder snel uit een mengtafel schiet. Verder kun je de oorschelpen apart van elkaar wegdraaien. Hiermee kun je gemakkelijk met één oor luisteren tijdens een set.

Audio-Technica ATH-M50X

bol.com

De Audio-Technica ATH-M50X is een over ear koptelefoon, die wereldwijk voor veel verschillende doeleinden wordt gebruikt. Waaronder het gebruik als DJ koptelefoon. Maar ook voor in de studio is deze goed te gebruiken. Wat betreft geluid zit het midden en hoog mooi in balans. De lage tonen zijn wat nadrukkelijker aanwezig.

Je kunt ook bij deze koptelefoon de oorschelpen afzonderlijk van elkaar draaien. Waardoor met één oor luisteren ook als een zonnetje gaat, wel zo lekker!

Als je op zoek bent naar een koptelefoon die je ook in een studio wil gebruiken om te produceren, dan is dit geen verkeerde optie. De ATH-M50X is in opnamestudio’s ook echt een uitblinker.

V-Moda Crossfade M-100 Master

Vraag een willekeurige DJ of ze V-Moda kennen, en ze zullen zeggen dat ze er in ieder geval van gehoord hebben. De Crossfade M-100 Master is al een lange tijd erg populair in de DJ community. Zo wordt hij gedragen door Dj’s als Martin Garrix en Tiësto. Met een goede reden. Deze koptelefoon is van een ontzettend goede kwaliteit. Er wordt gebruik gemaakt van luxe materialen. Hij is erg flexibel, maar tegelijkertijd ook goed gebouwd.

Een van de unieke eigenschappen van de V-Moda Crossfade M-100 Master is dat je de zijkanten helemaal naar je eigen smaak kan aanpassen. Het is zo ontworpen dat je de platen aan de zijkant eraf kunt halen. Daardoor kun je hem echt uniek maken. Of helemaal aanpassen naar je persoonlijke DJ vormgeving.

Pioneer DJ HDJ Cue1

De Pioneer DJ HDJ-CUE1 is een instapmodel wat betreft DJ koptelefoons. Voor een relatief goedkope prijs krijg je een koptelefoon die op het gebied van geluidskwaliteit prima meekan met het hogere segment. Alleen is er hier gebruik gemaakt van wat goedkopere materialen.

Een groot pluspunt aan deze DJ koptelefoon is dat hij is ontwikkeld door Pioneer. Dit is een merk dat zich volledig richt op DJ’s. Daardoor weet je zeker dat je een koptelefoon in huis haalt die speciaal is gemaakt op mee te draaien. Hij is speciaal afgesteld om de tonen die belangrijk zijn voor het mixen naar boven te brengen.

Door de hoofdband zit ook een metalen band, waardoor hij minder snel kapot gaat. Al met al is de Pioneer DJ HDJ Cue1 een goede optie als je wat minder geld wil uitgeven aan een DJ koptelefoon!

Hercules HDP DJ45

Als je echt nog een beginner bent, en wil uitvinden of DJ-en wat voor je is. Dan raden wij de Hercules HDP DJ45 aan. Zoals de afkorting in de naam al zegt: deze koptelefoon is Heerlie de Peerlie. Je kunt de Hercules HDP DJ45 verder helemaal invouwen, waardoor je hem makkelijk mee kan nemen.

Voor minder dan 40 euro krijg je een over ear koptelefoon die een prima geluid weergeeft. Het is misschien niet de beste DJ koptelefoon. Maar voor deze prijs krijg je echt meer dan waar voor je geld.

Wat is de beste DJ koptelefoon?

Uiteindelijk ligt het helemaal aan je eigen voorkeur wat de beste DJ koptelefoon is. Wat ons betreft zijn er twee DJ koptelefoons die om die titel mogen strijden: De Sennheiser HD 25 en de V-Moda Crossfade M100 Master. Dit zijn beide koptelefoons die wereldwijd erg veel worden gebruikt. Ze zien er goed uit, hebben een fantastisch geluid en zijn makkelijk mee te nemen.

Als je twijfelt tussen deze twee, moet je voornamelijk bij jezelf nadenken of je wil gaan voor een on ear of over ear koptelefoon.

Hopelijk heb je een goede DJ koptelefoon gevonden in deze lijst. Mist er volgens jou nog een koptelefoon? Laat het dan weten in een reactie.

Over de auteur

Jan Willem Wessels

Sinds 2018 werk ik aan verschillende landelijke radioshows en podcasts. Ik ben dagelijks bezig met audio. Daardoor heb ik veel ervaring met koptelefoons en kan ik je van goed advies voorzien.

Plaats een reactie