Beste Koptelefoons Onder 30 Euro in 2024

Het hebben van een goed werkende koptelefoon is tegenwoordig geen overbodige luxe meer. In veel verschillende situaties is het fijn om een koptelefoon te hebben waarmee je bijvoorbeeld naar muziek of podcasts kan luisteren. Of misschien wil je het wel gebruiken om met de noise cancelling jezelf even helemaal af te sluiten van de buitenwereld. Hier vind je in ieder geval de beste koptelefoons onder 30 euro.

Het maakt niet uit waarvoor je een koptelefoon nodig hebt, maar je vraagt je waarschijnlijk af of een koptelefoon onder de 30 euro wel goed kan zijn. Het antwoord daarop is ja. De koptelefoons in deze lijst zijn allemaal van een goede kwaliteit, ondanks het lage prijskaartje. Natuurlijk zijn koptelefoons in een hogere prijsklasse beter, maar voor veel mensen is er eentje voor een paar tientjes meer dan genoeg.

Beste koptelefoon onder 30 euro.

Waar op letten bij kopen van een koptelefoon?

Wanneer je van plan bent om een koptelefoon in het laaggeprijsde segment aan te schaffen, moet je op een aantal dingen letten. Hieronder zet ik de belangrijkste aandachtspunten op een rij:

  • Over ear of on ear: Bij de ene optie valt de oorschelp over je oren en bij de andere optie valt hij op je oor. Bij een over ear koptelefoon geniet je van meer comfort, maar heb je wel een groter pakket wat je bij je draagt. Daarvoor krijg je wel betere afsluiting en eventueel noise cancelling voor terug. Bij een on ear koptelefoon geniet je van een beter design en een beter mee te nemen pakketje, maar daar staat wel minder comfort en minder afsluiting van je oren tegenover.
  • Bedraad of draadloos: Het is belangrijk om van tevoren goed te bepalen met welk doel je een koptelefoon aanschaft. Als je gaat voor een draadloze koptelefoon, ben je waarschijnlijk van plan om deze veel mee te nemen en te gebruiken in situaties waarin je veel beweegt. Een bedrade koptelefoon kan daarentegen weer handiger zijn in een setup aan je bureau/
  • Noise Cancelling: Wil je in stilte werken? Of is het juist belangrijk dat je anderen kan horen als je met een koptelefoon op bezig bent? Dat zijn twee belangrijke dingen om bij stil te staan. Overigens zijn er steeds meer koptelefoons op de markt waarbij je de noise cancelling uit kunt zetten. Tevens zijn on ear koptelefoons van zichzelf al passief ruisonderdrukkend, waardoor je minder last hebt van geluid van buitenaf.

Top 7 Koptelefoons onder de €30

Hieronder heb ik een lijst gemaakt van wat naar mijn mening de 7 beste koptelefoons zijn onder de 30 euro. Voor iedere situatie zit hier naar mijn mening wel wat bij. Mis je nog een koptelefoon onder de 30 euro in deze lijst? Laat het dan weten in een reactie.

Veel succes met het uitzoeken van je nieuwe koptelefoon!

Denver BTH270

Beste allround koptelefoon onder 30 euro
bol.com

Met een prijs van 29,99 op het moment dat ik dit schrijf past deze koptelefoon net in deze lijst. Voor deze prijs krijg je veel. Het is een over ear koptelefoon die met één keer opladen 20 uur mee kan. Hij is uitgerust met bluetooth 5.1, waardoor je niet snel problemen krijgt met je verbinden. Verder is de Denver BTH270 ook uitgerust met een ingebouwde microfoon, waardoor handsfree bellen ook mogelijk is.

Het is ook mogelijk om deze koptelefoon bedraad te gebruiken, waardoor je er eigenlijk twee kanten mee op kan. De oorschelpen zijn over ear, je kunt ze 90 graden draaien waardoor je altijd een goede pasvorm op je hoofd kan creëren.

Het enige nadeel aan deze koptelefoon, is dat hij alleen in deze oranje kleur komt. Het was beter geweest als dit gewoon in een standaard volledig zwarte uitvoering kwam. Maar voor dit prijspunt is dat misschien nog teveel gevraagd.

PowerLocus P1

bol.com

Voor 5 euro minder dan de Denver BTH270 krijg je de PowerLocus P1. Dit is net zoals de vorige een draadloze over ear koptelefoon, die je ook bedraad kan gebruiken. Leuk bij deze deze koptelefoon is dat je er gratis een draagtas bij krijgt.

Daarbij is dit model ook inklapbaar, waardoor hij erg makkelijk mee te nemen is. Naar mijn mening zijn de oorschelpen wat aan de kleine kant, maar aan de andere kant zit hij erg licht op je hoofd. Daardoor ervaar je er waarschijnlijk weinig last van.

Je kunt deze koptelefoon op één laadbeurt maximaal 15 uur gebruiken totdat deze weer leeg is. Dat is een prima score voor een koptelefoon van 25 euro. Mede dankzij de gratis draagtas is dit een zeer goede koptelefoon onder 30 euro.

Sony MDR-ZX110

Sony MDR ZX110
bol.com

De Sony MDR-ZX110 is nog een stuk goedkoper als de twee opties die hierboven staan beschreven. Maar het is er ook een die je koopt met een heel ander doel. Dit is een bekabelde on ear koptelefoon. Daardoor is dit een goede keuze als je op zoek bent naar een koptelefoon met een laag prijskaartje. Die je op een vaste plek kan gebruiken om op een laagdrempelige manier van audio te genieten.

Overigens wordt deze koptelefoon ook veel gebruikt om bijvoorbeeld mee hard te lopen of om mee te fietsen. De kabel is relatief lang, waardoor hij erg comfortabel is om mee te nemen.

Sony MDR-ZX310

bol.com

Voor 10 euro meer dan de Sony MDR-ZX110 krijg je zijn grote broertje: de Sony MDR-ZX310. Dit is ook een bedrade on ear koptelefoon. Alleen krijg je hier beter oorkussens in combinatie met betere drivers, waardoor de geluidskwaliteit aanzienlijk hoger ligt bij dit model.

Philips SHP2500

bol.com

De Philips SHP2500 is een bekabelde over ear koptelefoon. De kabel is extra lang, waardoor je dit voor veel verschillende toepassingen goed kan gebruiken. Er zitten speciale drivers in die de bass extra goed maken. Het draagcomfort is ook erg goed.

Je ziet dit type koptelefoons veel in klaslokalen en op muziekscholen, omdat het vanwege de extra lange kabel erg makkelijk is om te gebruiken. Ook is de bouwkwaliteit hoog, waardoor deze lang mee gaat.

PDP Gaming LV40

bol.com

Op het gebied van gaming headsets vind je er onder de 30 euro niet veel. Maar ik heb er een gevonden die het geld absoluut waard is. De PDP Gaming LV40 is een gaming headset met een ruisonderdrukkende microfoon, waardoor je voor je vrienden altijd goed te verstaan bent als je samen aan het gamen bent.

De oorkussens zijn gemaakt van speciaal ademend materiaal, waardoor je deze prima voor een langere periode kan gebruiken.

Louise & Mann 2

bol.com

De laatste koptelefoon onder 30 euro in deze lijst is de Louise & Mann 2. Wat direct opvalt aan deze hoofdtelefoon zijn de oorkussens met een lederen look. Die geven het geheel een luxe uitstraling.

Ook krijg je hier een luxe draagtas bij, wat in deze prijsklasse niet veel voorkomt. Het is verder een draadloze on ear koptelefoon. Die erg gewild is vanwege de stijlvolle look die je hiermee kunt creëren.

Conclusie

Je zou verwachten dat er onder de 30 euro weinig of misschien wel helemaal geen koptelefoons het proberen waard zijn. Maar dat valt ontzettend mee. Je kunt in deze prijsklasse zeker een koptelefoon vinden waar je veel plezier aan kunt beleven.

Als je echt betere geluidskwaliteit wilt, moet je wat dieper in de buidel tasten. Maar voor een klein budget zijn de koptelefoons in deze lijst naar mijn mening de beste.

Over de auteur

Jan Willem Wessels

Sinds 2018 werk ik aan verschillende landelijke radioshows en podcasts. Ik ben dagelijks bezig met audio. Daardoor heb ik veel ervaring met koptelefoons en kan ik je van goed advies voorzien.

Plaats een reactie