Fresh ’n Rebel Twins Rise review

Op zoek naar draadloze oordopjes met noise cancelling? Dan zijn de Fresh ’n Rebel Twins Rise misschien wel voor jou. Door het modieuze ontwerp zijn dit ook geen oordopjes waar je jezelf voor hoeft te schamen als je ze draagt. Maar hoe zit het met die noise cancelling en de geluidskwaliteit? Je leest het in deze review.

Fresh ’n Rebel Twins Rise

De Fresh ’n Rebel Twins Rise zijn draadloze oordopjes die naast het mooie ontwerp ook indrukwekkende noise cancelling hebben. De dopjes hebben een paar interessante eigenschappen, zoals wind noise cancelling. Hiermee hoor je de muziek ook goed tijdens harde wind buiten. Daarbij hebben ze een meer dan goede batterijduur. Voor een prijs onder de 100 euro vind je weinig betere draadloze oordopjes.

bol.com

Voordelen

  • Prijs
  • Ontwerp
  • Actieve Noise Cancelling
  • Nederlands bedrijf

Nadelen

  • Bellen in de wind is lastig te verstaan voor de andere partij

Over de Fresh ’n Rebel Twins Rise

De Twins Rise van Fresh ’n Rebel zijn draadloze oordopjes met noise cancelling. Ze vallen op door hun stijlvolle ontwerp. Maar ze zijn niet alleen mooi om naar te kijken, ze hebben ook een aantal interessante functies die je niet bij iedere setje draadloze oordoppen op de markt tegenkomt.

Ze beschikken onder andere over ‘hybride noise cancelling’, wat simpel gezegd noise cancelling is. Maar Fresh ’n Rebel gebruikt daar net even een andere manier voor dan veel andere bedrijven. Een goede toevoeging hieraan is de speciale ‘wind noise cancelling’, waardoor je in de buitenlucht als het hard waait, nog steeds goed de muziek kunt horen. Daarover later ook meer.

Verder worden deze oordopjes geleverd in een draadloze oplaadcase, waardoor je altijd genoeg batterij hebt om je reis af te maken. Of om bijvoorbeeld nog even te sporten. Ook hebben deze oortjes geen touch bediening, maar gewoon fysieke knoppen. Iets wat je in de huidige draadloze oordopjes markt nog maar weinig tegenkomt. Benieuwd wat de voor- en nadelen van de Fresh ’n Rebel Twins Rise zijn? Lees dan verder.

Ontwerp en Comfort

De Fresh ’n Rebel Twins Rise vallen op door hun stijlvolle ontwerp. Iets waar Fresh ’n Rebel in het algemeen in uitblinkt. De case ziet er strak uit en is precies groot genoeg om de twee oordopjes in te bewaren. Hij past gemakkelijk in je zak of in een klein vakje in je tas, en daardoor is het makkelijk mee te nemen.

De oordopjes zijn in 7 verschillende kleuren verkrijgbaar.

De oordopjes zelf hebben qua looks wat weg van de Apple Airpods pro. Maar zijn toch net even anders. Het Fresh ’n Rebel logo pronkt op de achterkant van de dopjes, het logo fungeert tevens ook als knop om bijvoorbeeld de muziek mee te pauzeren of door te spoelen.

Ik heb de dopjes zelf ongeveer een maand in gebruik gehad, en ik heb tot dusver nog geen problemen gehad met hoe ze zitten. Zelf heb ik twee verschillende maten dopjes gebruikt, waardoor de extra maten dopjes die meegeleverd werden goed van pas kwamen. Al met al ben ik zeker te spreken over het ontwerp en het comfort van deze set.

Geluidskwaliteit

Laat ik beginnen met te stellen dat deze oordopjes worden verkocht voor rond de negentig euro. Dat betekent dat ze qua prijs zeker niet de duurste zijn. Dat gezegd hebbende, krijg je voor deze prijs oordopjes die echt goed klinken. Tuurlijk, voor tweehonderd euro extra kun je beter klinkende draadloze oordopjes krijgen. Maar voor dat geld krijg je geen geluid wat ineens extreem veel beter is. Ik durf te stellen dat dit geluid voor tachtig procent van de mensen meer dan genoeg is.

Het hoog en laag is mooi in balans. Voor mijn persoonlijke smaak hadden ze nog een beetje meer bass mogen hebben, maar dit is voor iedereen anders.

Noise Cancelling

De Fresh ’n Rebel Twins Rise beschikken over actieve noise cancelling. Dat zie je in deze prijscategorie nog niet zoveel. Daarom was ik ook benieuwd om te ondervinden of het ook daadwerkelijk het geluid van buitenaf goed tegen zou houden.

Fresh 'n Rebel Twins Rise review

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, ja en nee. Ik weet het, misschien een afgezaagd antwoord, maar wel de waarheid. In de meeste gevallen werkt de noise cancelling prima. Zodra je dit aanzet merk je dat het geluid van buitenaf wordt gedempt. Maar ik moet daarbij wel de kanttekening maken dat het effect niet zo indrukkend is als bij een noise cancelling koptelefoon.

Dit heeft natuurlijk ook te maken met het feit dat koptelefoons door hun oorschelp makkelijker geluid tegenhouden. Maar toch doen deze dopjes geen slecht werk wat betreft de noise cancelling.

Wat ik daarbij wil benoemen is de manier waarop de Twins Rise van Fresh ’n Rebel geluid tegenhouden. Dit noemen ze zelf ‘Hybrid ANC’. Dit betekend dat er niet alleen een tegengeluid naar buiten wordt gestuurd, wat normaal geval is. Er wordt hier ook een geluid naar je oren toe gemaakt, wat voor betere ruisonderdrukking zorgt.

Een extra toevoeging aan deze dopjes, waardoor ze opvallen, is de zogeheten ‘wind noise cancelling’. Dit is een extra technologisch snufje, waardoor je buiten in de wind nog steeds goed de muziek kan horen. Dit is echt een voordeel tegenover andere draadloze oordopjes. Hierdoor zijn ze ook uitermate geschikt om mee te hardlopen bijvoorbeeld.

Verbinding en Batterij

Wat betreft de verbinding heb ik persoonlijk niks te klagen. Op het moment dat ik de oordopjes in doe heb ik geen last gehad van een haperende verbinding. Al heb ik online ook een aantal reviews gelezen van mensen die daar wel last van hadden, maar als ik voor mezelf spreek heb ik daar geen problemen mee gehad.

Een andere functie van deze dopjes is de auto pauze functie. Zodra je één oordopje uitdoet, gaat je muziek op pauze. Dit is in veel gevallen erg handig. Maar soms wil je ook muziek luisteren met maar één dopje in. Dit kan nog steeds, maar dan moet je dit zelf eerst weer aanzetten op je telefoon. Niet ideaal in deze gevallen.

Overigens werken de fysieke knoppen goed op deze dopjes, je moet ze wel goed indrukken om contact te maken. Maar dit heb ik persoonlijk liever dan dopjes die met een touchverbinding te pas en te onpas aan en uit gaan.

Het laatste punt dat ik voor de verbinding wil aanstippen is de multi point verbinding. Hierdoor kun je deze oordopjes met twee apparaten tegelijk verbinden. Zo kun je muziek luisteren op je telefoon, maar snel voor een online call wisselen naar je laptop. Dit werkt zeer snel en gebruik ik ook regelmatig.

De batterij gaat samen met de case 30 uur mee, en ik heb deze oordopjes in een maand tijd maximaal twee keer opgeladen. Daarmee gaan ze lang genoeg mee en is de batterij zeer goed. Je kunt de Fresh ’n Rebel ook volledig draadloos opladen, waardoor ze ook met de huidige trends meegaan. Al met al ben ik hier zeer over te spreken.

Conclusie

Ik hoop je met deze Fresh ’n Rebel Twins Rise review een duwtje in de goede richting te hebben gegeven in je zoektocht naar een nieuw setje draadloze oordopjes. Voor een prijs van negentig euro zijn dit zeer indrukkende draadloze oordopjes met noise cancelling. Door het stijlvolle ontwerp hoef je je niet te schamen terwijl je deze draagt.

Mede door een aantal handige functies zoals multi point verbinding en speciale noise cancelling tegen de wind, zijn de oordopjes in veel situaties goed te gebruiken. Bijvoorbeeld tijdens je werk, of bij het sporten.

Ik heb deze oordopjes een maand gebruikt en heb daar zeker geen spijt van gehad. Heb je een vraag over deze review, of ook een mening over de Fresh ’n Rebel Twins Rise? Laat het dan weten in een reactie hieronder.

Over de auteur

Jan Willem Wessels

Sinds 2018 werk ik aan verschillende landelijke radioshows en podcasts. Ik ben dagelijks bezig met audio. Daardoor heb ik veel ervaring met koptelefoons en kan ik je van goed advies voorzien.

Plaats een reactie