Bose QuietComfort 35 II review

Bose QuietComfort 35 II Review.

Sinds 2017 is de Bose QuietComfort 35 II op de markt. Toch is dit vandaag de dag nog steeds een ontzettend populaire koptelefoon. Hij wordt geroemd om de geluidskwaliteit en noise cancelling. Maar is hij in 2023 nog steeds een goede optie om aan te schaffen? Je leest het in deze review.

Bose QuietComfort 35 II

De Bose QuietComfort 35 II is een premium koptelefoon die vandaag de dag nog steeds een prima aanschaf is. De geluidskwaliteit is ontzettend goed. Hij is super licht, en zit daarmee erg comfortabel op je hoofd. De noise cancelling is echt fantastisch, daar is eigenlijk niks op aan te merken. De bouwkwaliteit is wel minder, aangezien hij grotendeels is gemaakt van plastic. Overigens betekent dat niet dat hij snel kapot gaat. Ik heb deze koptelefoon al ruim vijf jaar. En hij werkt nog steeds prima.

bol.com

Voordelen

  • Fantastische noise cancelling
  • Lichtgewicht
  • Erg comfortabel
  • Goed gebalanceerd geluid

Nadelen

  • Gemaakt van plastic
  • Niet waterdicht

Eigenschappen

Je vraagt je misschien af wat het verschil is tussen de Bose QC35 II en de eerste variant. Want ze zien er bijna identiek uit. Het grootste verschil is dat er een speciale knop opzit om contact te maken met bijvoorbeeld Google assistent en Siri. Maar deze knop kun je ook gebruiken om de mate van ruisonderdrukking mee te regelen (geen, weinig of veel). Uiteindelijk merkte ik dat ik hem eigenlijk alleen op de stand met de maximale ruisonderdrukking liet staan. Omdat dit wel het beste effect had. Als ik toch wat van de buitenwereld wilde horen, zette ik de volledige ruisonderdrukking uit.

Het is ook fijn om te zien dat deze koptelefoon gebruik maakt van fysieke knoppen, waar andere modellen soms nog gebruik maken van touch bediening. Die toch minder handig is in gebruik dan we van tevoren hadden gehoopt.

Bose belooft een batterijduur van 20 uur bij deze koptelefoon, dat is een belofte die wordt waargemaakt. Ik merk zelf dat ik de koptelefoon maar één keer in de twee weken moest opladen. Omdat ik hem zelf maximaal een paar uurtjes per dag gebruik. Als je hem de hele dag op kantoor op hebt, kan ik me voorstellen dat je hem wat vaker moet opladen. Maar nooit zo vaak, dat het echt vervelend wordt.

Bose Connect App

Om nog meer uit je koptelefoon te halen heeft Bose een eigen app. Deze heeft niet veel mogelijkheden, het is vrij karig op dat valk. Je kunt hiermee de extra knop instellen, waarmee je kiest tussen het wisselen van de noise cancelling of een slimme assistent. Ook kun je de naam van je koptelefoon aanpassen, zodat hij anders verschijnt op bijvoorbeeld je telefoon als je deze wil koppelen via bluetooth.

Een andere slimme eigenschap van de Bose Connect App is dat je een tweede koptelefoon kunt verbinden. Daarmee kunnen twee koptelefoons tegelijk naar hetzelfde geluid uit een apparaat luisteren. Als je bijvoorbeeld samen met een vriend muziek wil luisteren of een film kijken, kan dit handig zijn.

Het is al met al niet de meest met functies bepakte app, maar wat hij doet werkt wel goed.

Design en Comfort

De Bose QC35 II lijkt erg veel op zijn voorganger. De voornaamste toevoeging is die van een Google Assistant knop op de linker oorschelp. Deze koptelefoon is verkrijgbaar in zwart en zilver, dat zijn relatief weinig kleuren. Tegenover bijvoorbeeld de koptelefoons van Sony, waarbij je vaak uit veel verschillende kleuren kan kiezen.

De koptelefoon is grotendeels gemaakt van plastic, dit maakt dat hij erg licht en daarmee comfortabel is. Maar daardoor ook goedkoop aanvoelt. Je kunt deze koptelefoon door dat lichte gewicht gemakkelijk uren achter elkaar dragen zonder dat je merkt dat hij op je hoofd zit.

Op het plastic na is er wel gebruik gemaakt van luxe kunstleer. De oorkussens zitten heerlijk, en ook de hoofdband voelt premium aan. Met deze koptelefoon op kom je in ieder geval prima voor de dag.

Geluid

De geluidskwaliteit van de Bose QC 35 II is goed. De hoge en lage tonen komen mooi naar voren, waardoor je een gebalanceerd geluid krijgt. Het voelt niet alsof de bas extreem aanwezig is gemaakt, wat je soms nog wel eens tegenkomt bij andere koptelefoons.

Bose staat bekend om hun goede en professionele geluidskwaliteit, dat is iets wat bij dit model niet anders is. Persoonlijk vind ik het geluid erg goed, maar ik heb wel koptelefoons gehoord die qua geluid al een stapje verder zijn. Met dat in het achterhoofd zou ik dit geluid tegenwoordig een beetje vlak noemen. Voor de gemiddelde gebruiker zal dit meer dan prima zijn. Maar als je echt op zoek bent naar het beste geluid, zijn er tegenwoordig betere opties.

Conclusie

De Bose QuietComfort 35 II is ook jaren nadat hij is uitgekomen nog een zeer solide koptelefoon. De noise cancelling was destijds een van de beste, dat is het nog steeds. Mede omdat noise cancelling niet extreem veel verbetering heeft doorgemaakt de laatste jaren. Er zijn wel een aantal functies die we missen bij dit model. Bijvoorbeeld een functie om even snel de noise cancelling uit te zetten. Deze functie hebben de Sony WH-1000xm4 en Sony WH-1000xm5 bijvoorbeeld wel.

Verder is het geluid erg goed. Toch zijn er door de jaren heen wel meer koptelefoons bijgekomen die het nóg wat beter kunnen.

Maar ik denk dat de gemiddelde gebruiker dit amper gaat merken. Het voordeel van deze koptelefoon is ook het prijskaartje. Mede omdat er tegenwoordig al veel meer nieuwere modellen uit zijn, kun je deze oppikken tegen een zacht prijsje. Waardoor je voor relatief weinig geld een premium koptelefoon in huis kan halen.

Hopelijk heb je wat gehad aan deze Bose QuietComfort 35 II review. Als je nog andere vragen hebt, laat het vooral weten in een reactie.

Over de auteur

Jan Willem Wessels

Sinds 2018 werk ik aan verschillende landelijke radioshows en podcasts. Ik ben dagelijks bezig met audio. Daardoor heb ik veel ervaring met koptelefoons en kan ik je van goed advies voorzien.

Plaats een reactie