PDP Gaming LVL40 Headset review

PDP Gaming LVL40 Headset review

De LVL40 gaming headset van PDP gaming is een budget koptelefoon, speciaal ontwikkeld voor de Nintendo Switch. Daarbij is deze headset ook nog eens officieel gelicenseerd door Nintendo, waardoor zij in feite hun goedkeuring geven op deze headset. Voor minder dan 30 euro kun je deze gaming headset al kopen, maar wat krijg je voor dat geld?

Ontdek het in deze review.

PDP Gaming LVL40 Headset

De PDP Gaming LVL40 is een instapmodel gaming headset. En zo voelt hij ook aan. Het is niet het beste van het beste. Maar wil je gewoon een ‘plug & play’ koptelefoon die je aansluit en waarmee je meteen aan de slag kan, dan is dit een goede optie. Hij is verder ook erg licht, waardoor je amper voelt dat hij op je hoofd zit.

bol.com

Voordelen

  • Goedkope koptelefoon
  • Erg licht materiaal
  • Plug & Play

Nadelen

  • Kabel zit aan beide kanten
  • Specifiek voor de Nintendo Switch

Over de PDP Gaming LVL40 Headset

De PDP Gaming LVL40 Headset is een gaming headset die speciaal is ontworpen voor de Nintendo Switch. Dit kun je makkelijk zien aan de blauwe en rode kleuren die zijn gebruikt, die overeenkomen met het ontwerp van de game console.

Deze gaming headset is een instapmodel voor mensen die voor weinig geld toch willen communiceren met vrienden. Hij is gemaakt van lichtgewicht materialen, zodat je tijdens lange sessies geen last krijgt van je oren.

De microfoon die erbij zit is omhoog en omlaag te verstellen zodat je hem altijd op de juiste plek kunt laten staan. Deze microfoon is ook ruis onderdrukkend, zodat de mensen aan de andere kant van je scherm je ook goed kunnen verstaan.

Geluidskwaliteit

Budget headsets staan over het algemeen niet bekend om hun fantastische geluidskwaliteit. Toch doet de PDP Gaming LVL40 een goede poging om zich daarvan los te trekken. Er zitten 40mm drivers geïnstalleerd in deze headset, die het een relatief vol geluid geven. Het is geen surround sound met indrukwekkend bass, maar het kan je zeker in een game zuigen en je gefocust houden.

Het stereogeluid dat uit deze headset komt is verder gewoon prima voor dit prijspunt, je kunt alle bewegingen tijdens het gamen goed volgen. Omdat het geluid in stereo is, kun je ook beter merken of het geluid van de ene of de andere kant komt tijdens het gamen. Handig als een tegenstander bijvoorbeeld stiekem je probeert te benaderen.

De kwaliteit van de microfoon verder ook goed. Door de ruisonderdrukking ben je goed verstaanbaar door anderen, en via de instellingen is het volume ook nog te regelen. Wat je qua geluid krijgt voor deze prijs, is absoluut niet verkeerd.

Comfort

De PDP Gaming LVL headset heeft oorkussens die gemaakt zijn van nylon gaas. Dit is een materiaal wat veel voorkomt bij gaming headsets. Het nylon gaas zorgt ervoor dat er genoeg lucht doorkomt en dat het als het ware ‘ademt’.

PDP Gaming LVL40 gaming headset zijkant

Omdat er alleen maar gebruik is gemaakt van lichtgewicht materialen. Zit deze gaming headset erg comfortabel op je hoofd. Tel daar de ultra ademende oorkussens nog bij en je voelt amper dat deze headset op je hoofd zit.

Het enige nadeel aan dit comfort, is dat de headset niet volledig je oren afsluit. Je hoort nog wel redelijk wat geluid van buitenaf, en het kan af en toe een beetje voelen alsof hij wat los zit. Maar ook dit zorgt er voor dat je de headset wel voor langere periodes op kan zetten.

Ontwerp

Zodra je de doos van deze headset openmaakt, wordt je verrast door de felle kleuren die zijn gebruikt. Het rood en het blauw matchen perfect bij de Nintendo Switch, waardoor het elkaar mooi complimenteert.

De microfoon die vastzit aan de headset is gemakkelijk omhoog en omlaag te verstellen. Hierdoor kun je hem altijd op een plek vastzetten die goed voelt voor jou. Ook zit er wat beweging in de kabel van de microfoon, waardoor je hem ook nog naar links en rechts wat kan bijstellen.

De kabel van de PDP Gaming LVL40 is helaas wat aan de korte kant. Als je dus van plan was om deze headset te gebruiken als je voor de televisie zit, denk er dan nog eens goed over na. Je hebt een goede meter aan kabel ongeveer, wat deze headset eigenlijk voornamelijk geschikt maakt om mee te gamen als je de Nintendo Switch als handheld gebruikt.

PDP Gaming LVL40 onderkant

Op de linker oorschelp zit verder nog een knop waarmee je het volume kan regelen. Deze toevoeging is een groot pluspunt, want iedere keer het volume van de headset aanpassen via de instellingen van je console is geen pretje.

De volumeknop werkt als een wieltje en regelt gemakkelijk het geluid. Deze knop zit ook op een goede plek en het is makkelijk om tijdens een game het geluid een paar tikjes harder of zachter te zetten.

PDP Gaming LVL40 Review: Conclusie

Na het schrijven van deze review, moet ik zeggen dat ik aardig verrast ben door de kwaliteiten van deze gaming headset. Het geluid wat uit de PDP Gaming LVL40 kwam was een stuk beter dan ik had verwacht voor een headset met deze lage prijs.

Voor de Nintendo Switch zijn er niet extreem veel exclusief gelicenseerde headsets die alleen voor deze console zijn gemaakt, maar deze is er wel een van. Dat kun je ook merken. Hij werkt in perfecte harmonie samen met de console en is daardoor erg prettig te gebruiken tijdens het gamen.

De microfoon op deze headset werkt verder uitstekend en de mensen waarmee je speelt kunnen je duidelijk verstaan. Daarnaast is de microfoon ook nog eens goed verstelbaar, waardoor je het helemaal naar je eigen hand kan zetten.

Daar komen verder de oorkussens bij de ontzettend comfortabel op je hoofd zitten. Wat mij betreft hadden ze nog wat beter mogen klemmen, maar bij gaming headsets is het nou eenmaal belangrijk dat je ze voor langere periodes op kan zetten.

Als je op zoek bent naar een instapmodel gaming headset, dan kan je voor de prijs die je voor de PDP Gaming LVL40 betaald eigenlijk niet verkeerd gaan.

Over de auteur

Jan Willem Wessels

Sinds 2018 werk ik aan verschillende landelijke radioshows en podcasts. Ik ben dagelijks bezig met audio. Daardoor heb ik veel ervaring met koptelefoons en kan ik je van goed advies voorzien.

Plaats een reactie