Logitech G435 Lightspeed review

Logitech G435 Lightspeed review

De Logitech G435 Lightspeed is een draadloze gaming headset, speciaal ontworpen voor jongeren. Deze headset is daardoor bedoelt voor de kleinere hoofdmaten. Met een lange batterijduur en lightspeed verbindingstechnologie is dit een headset die veel belooft voor een lage prijs. Maar maakt Logitech deze beloftes waar?

Ontdek het in deze review.

Logitech G435 Lightspeed

De Logitech G435 Lightspeed is een goede koptelefoon voor de jongere generatie. Door de hoofdband die speciaal is ontworpen voor een kleiner hoofd, kun je deze perfect aanpassen. Mede door de traagschuim oorkussens kun je deze makkelijk voor langere tijd ophouden. Door de goede batterij en lightspeed verbinding, ben je altijd verzekerd van een goede gaming sessie. Jammer is wel dat de ingebouwde microfoon soms wat hol klinkt. Maar voor de prijs die je ervoor betaald is dat echt geen groot probleem.

bol.com

Voordelen

  • Lange batterijduur
  • Snelle verbinding met lightspeed
  • Volumebegrenzer
  • Lichtgewicht

Nadelen

  • Microfoon klinkt soms hol

Over de Logitech G435 Lightspeed

De Logitech G435 Lightspeed is een over ear gaming headset. Speciaal ontworpen voor jonge spelers, omdat de hoofdband is ontworpen voor de kleinere hoofden. Overigens zul je in de praktijk merken dat deze gaming headset op elke maat hoofd prima past.

Als je hem uit de doos haalt merk je meteen dat dit een zeer lichte headset is. Met 165 gram is dit een van de lichtere gaming headsets. Daardoor rust hij zeer goed op je hoofd en krijg je niet snel last van je oren na een lange sessie gamen.

Qua draadloze verbinding krijg je veel mogelijkheden. Zo zit er een usb dongle bij, maar kun je hem ook verbinden via bluetooth. Daarbij is deze headset uitgerust met lightspeed technologie. Klinkt heel ingewikkeld, maar in de praktijk zorgt dit ervoor dat je minder vertraging ervaart met wat je op het scherm ziet en wat je hoort op je headset.

Een andere interessante eigenschap van de Logitech G435 is dat je als optie hebt om het volume te begrenzen tot maximaal 85 decibel. Wat ook vooral voor jonge spelers erg prettig kan zijn, om de kansen op gehoorschade te minimaliseren.

Daarnaast krijg je met een batterijduur van 18 uur ook prima waar voor je geld. In de praktijk merken wij dat deze koptelefoon dit ook makkelijk haalt, en soms nog wel langer meegaat. Dankzij de usb-c oplaadpoort heb je hem overigens ook binnen mum van tijd weer genoeg opgeladen om weer even mee te gaan.

Al met al is de Logitech G435 Lightspeed een koptelefoon met veel diverse functies, voor niet al te veel geld. Maar, dan moet het geluid wel goed zijn.

Geluidskwaliteit

Qua geluid doet de Logitech G435 Lightspeed ook leuk mee. Voor zowel normaal thuisgebruik als tijdens het gamen, komt er prima geluid uit deze headset. Dit komt mede door de 40mm drivers die erbij zitten. Wat voor de gemiddelde gamer ook meer dan genoeg is.

Verder ondersteunt deze headset 3D en spatial audio, waardoor je bij diverse games een extra geluidservaring krijgt als je bezig bent. Dit werkt niet bij alle consoles en games, maar is toch een leuke extra die je erbij krijgt en die je niet veel ziet bij gaming headsets in deze prijsklasse.

Comfort

Deze gaming headset wordt geadverteerd met de eigenschap dat hij speciaal is ontworpen voor mensen met een wat kleiner hoofd. Maar uit onze ervaringen blijkt, dat deze headset ook met gemak past op andere hoofd formaten. Dus mocht dat een afknapper zijn, dan hoef je daar geen zorgen over te maken.

Hij is ontzettend licht, en door de ademende oorkussens kun je hem prima voor langere tijd ophouden.

Wat wel jammer is, is dat de binnenkant van de oorkussens niet van stof is gemaakt, maar van plastic. Daardoor voelt het soms een beetje gek aan als je deze headset op zet. Het kan af en toe een beetje onprettig aanvoelen, maar uiteindelijk wen je er wel aan en merk je niet dat het plastic is.

Ontwerp

De Logitech G435 Lightspeed komt in drie verschillende kleurstellingen. Een leuke touch is dat de kabel die vanuit de oorkussens door de hoofdband loopt, ook in deze kleurstelling is meegenomen. Dat maakt het een mooie headset om te zien, en misstaat deze ook niet om mee te nemen onderweg om te gebruiken voor het luisteren naar muziek of het kijken naar een serie.

Logitech G435 kleuren

Het ontwerp is met al deze eigenschappen dan ook zeker een van de pluspunten van deze gaming headset.

Logitech G435 Lightspeed Review: Conclusie

De Logitech G435 Lightspeed is een solide gaming headset die met zijn lichte gewicht prima voor langere periodes gedragen kan worden. Door de verschillende snelle verbindingsopties kun je binnen een mum van tijd weer aan de slag met je games, zonder dat je last van vetraging.

Deze headset valt in het goedkope segment met een prijs rond de 60 euro. Daardoor is de geluidskwaliteit niet de allerbeste, maar als je dan weer naar die goedkope prijs kijkt. Is het in dat segment echt prima. Als je besluit de Logitech G435 Lightspeed aan te schaffen, durven wij wel te stellen dat je daar geen spijt van krijgt.

Over de auteur

Jan Willem Wessels

Sinds 2018 werk ik aan verschillende landelijke radioshows en podcasts. Ik ben dagelijks bezig met audio. Daardoor heb ik veel ervaring met koptelefoons en kan ik je van goed advies voorzien.

Plaats een reactie