JLab JBuds Air Pro review

JLab JBuds Air Pro review.

De JBuds Air Pro zijn een paar van de nieuwste draadloze oordopjes van het merk JLab, vorig jaar zijn uitgebracht. Het is een betaalbaar alternatief voor duurdere draadloze oordopjes, maar biedt toch een aantal sterke functies. In deze review gaan we dieper in op de verschillende kenmerken van de JLab JBuds Air Pro en geven we onze bevindingen.

JLab JBuds Air Pro

De JLab JBuds Air Pro zijn betaalbare draadloze oordopjes met een goede geluidskwaliteit. Het strakke ontwerp biedt een comfortabele pasvorm, en de batterijduur is meer dan genoeg voor normaal gebruik. Met Bluetooth 5.0 en handige touch bediening zijn deze oordopjes een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar betaalbare draadloze oordopjes met slimme functies.

bol.com

Voordelen

  • Prijs
  • Pasvorm
  • IP55-rating (waterdichtheid)

Nadelen

  • Geen actieve noise cancelling
  • Touch bediening werkt soms niet

Over de JLab JBuds Air Pro

De JLab JBuds Air Pro zijn draadloze oordopjes die indruk maken met hun betaalbaarheid en functies. Met een minimalistisch ontwerp zijn ze zowel stijlvol als functioneel. De oordopjes zijn compact en lichtgewicht, waardoor ze comfortabel zijn om langdurig te dragen. Of je nu naar muziek luistert, video’s bekijkt of handsfree wilt bellen, de JBuds Air Pro bieden voor relatief weinig geld een goede ervaring.

De draadloze oordopjes worden geleverd met verschillende maten kapjes en wingtips, zodat je de pasvorm kunt aanpassen aan je eigen oren. Dit zorgt voor een veilige en stabiele pasvorm, waardoor de oordopjes goed blijven zitten, ook tijdens beweging of intensieve activiteiten.

De JBuds Air Pro gebruiken Bluetooth 5.0, wat zorgt voor een snelle en stabiele draadloze verbinding. Het paren van de oordopjes met je apparaten gaat eenvoudig. Het bereik van de Bluetooth-verbinding indrukwekkend, waardoor je vrij kunt bewegen zonder dat je je zorgen hoeft te maken over signaalverlies.

Daarnaast hebben de JBuds Air Pro een ingebouwde microfoon, waardoor je handsfree telefoongesprekken kunt voeren. De microfoon presteert redelijk goed en zorgt voor heldere gesprekken zonder veel omgevingsgeluid. Dit is handig voor gebruikers die vaak onderweg zijn of behoefte hebben aan handsfree communicatie.

Geluidskwaliteit

Het geluid van de JBuds Air Pro is goed uitgebalanceerd, met heldere hoge tonen, diepe bastonen en een goede weergave van de middentonen. Je merkt dat JLab aandacht heeft besteed aan het afstemmen van het geluid van deze oordopjes. Het resultaat is een rijk en gedetailleerd geluid dat goed klinkt bij veel muziekgenres. De bas is diep en vol, maar niet overdreven, en de hoge tonen zijn helder en sprankelend zonder dat ze schel klinken.

Een van de belangrijkste factoren die bijdragen aan de geluidskwaliteit, is de drivergrootte van 8 mm. Dit is een relatief grote driver voor een oordopje, wat betekent dat deze in staat is om een krachtig en gedetailleerd geluid te produceren. Verder ondersteunen deze oordopjes ook aptX-audio, wat betekent dat ze in staat zijn om een hogere kwaliteit audio af te spelen dan standaard Bluetooth-oordopjes.

Een andere belangrijke factor die bijdraagt aan de geluidskwaliteit is de pasvorm. Als oordopjes niet goed passen of als er niet genoeg afdichting is, kan dit leiden tot een vermindere geluidskwaliteit. De JBuds Air Pro worden geleverd met verschillende maten oordopjes en wingtips, zodat je de pasvorm kunt aanpassen aan je eigen oren. Het is belangrijk om de juiste maat te kiezen om ervoor te zorgen dat de oordopjes goed blijven zitten en zodat ze een goede afdichting hebben.

Die afdichting is ook belangrijk, omdat deze oordopjes geen actieve noise cancelling hebben. De goede afdichting van de oordopjes helpt ook bij het isoleren van geluiden van buitenaf. Dit betekent dat je muziek kunt luisteren op lagere volumes en toch alles goed kunt horen zonder te worden gestoord door achtergrondgeluiden. Dit wordt ook wel passieve noise cancelling genoemd. Wat extra belangrijk is als er geen actieve noise cancelling aanwezig is.

Verder hebben de JLab Jbuds Air Pro 3 verschillende equalizer standen die je kan switchen met een paar tikken op je oortjes. Zo kun je bijvoorbeeld de bas boosten, als je daar van houdt.

Al met al zijn we erg onder de indruk van de geluidskwaliteit van de JLab JBuds Air Pro tegenover de prijs die je ervoor betaald. Door de grote drivers krijg je een krachtig geluid, wat niet tegenvalt.

Ontwerp

Het ontwerp van de JLab JBuds Air Pro is strak en minimalistisch, waardoor ze een moderne en stijlvolle uitstraling hebben. De oordopjes zelf zijn compact en hebben een ergonomische vorm die prima in de meeste oren past. Ze zijn erg licht, waardoor je ze langdurig kunt dragen zonder dat het ongemakkelijk voelt.

Deze draadloze oordopjes maken gebruik van touch bediening. Hiermee kun je makkelijk muziek afspelen of pauzeren, nummers overslaan, het volume aanpassen en oproepen beantwoorden of beëindigen. De bediening is werkt redelijk goed, af en toe moet je een paar keer vaker het dopje aanraken om het gewenste effect te bereiken. Maar het is niet zo erg dat het echt onhandig wordt. We hebben wel oordopjes met betere bediening getest, maar die zijn ook een stuk duurder.

De oordopjes worden geleverd met verschillende maten oordopjes en wingtips, zodat je de pasvorm kunt aanpassen aan je eigen oren. Dit is vooral belangrijk voor een goede geluidsisolatie en om ervoor te zorgen dat de oordopjes stevig op hun plaats blijven zitten, bijvoorbeeld tijdens het sporten.

De oplaadcase, heeft een slank en compact ontwerp dat gemakkelijk in je zak of tas past. De case heeft een magnetische sluiting en de oordopjes klikken stevig vast wanneer ze worden opgeladen. De LED lampjes aan de voorkant van de case geven duidelijk de batterijstatus weer, zodat je altijd weet wanneer het tijd is om de case op te laden. Handig is dat de case een oplaadkabel ingebouwd heeft zitten. Daardoor heb je nooit een extra kabel nodig en kan je deze via usb makkelijk opladen.

Over het algemeen is het ontwerp van de JLab JBuds Air Pro strak en functioneel. Ze zijn comfortabel om te dragen, goed genoeg te bedienen en de meegeleverde oordopjes en wingtips zorgen voor een goede pasvorm. Of je nu onderweg bent, aan het sporten of gewoon een boek aan het lezen, deze oordopjes zien er goed uit en bieden een aangename luisterervaring.

Microfoon

De microfoon van de JLab JBuds Air Pro is prima, maar niet fantastisch. De stemkwaliteit is opzich helder en duidelijk, waardoor je goed kunt communiceren tijdens telefoongesprekken. Als je gebeld wordt kun je met een druk op je oordopje makkelijk opnemen, waardoor het echt handsfree voelt.

Hoewel de microfoon van de JBuds Air Pro over het algemeen goed is, kan de geluidskwaliteit worden beïnvloed door omgevingsgeluid in drukke of lawaaierige omgevingen. Dat kan al vrij snel het geluid van je eigen stem doen overheersen. Probeer dus niet te bellen in drukke omgevingen met deze oordopjes, want dat werkt niet altijd even goed.

Een pluspunt is wel dat deze draadloze oordopjes spraakassistenten zoals Siri en Google Assistant ondersteunen. Met een harde druk op de oordopjes krijg je toegang krijgen tot de spraakassistent van jouw keuze en kun je verschillende opdrachten geven zonder je telefoon aan te raken. Het is een leuke functie, al maken er in de praktijk maar weinig mensen echt gebruik van.

Waterdichtheid

Een belangrijke eigenschap van de JLab JBuds Air Pro is de waterdichtheid, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende situaties en weersomstandigheden. Ze hebben een IP55-classificatie. Dat betekent dat deze draadloze oordopjes bestand zijn tegen zweet, regen en spatwater. Daarmee kun je ze zonder zorgen dragen tijdens je work-outs binnen én buiten. Het is wel belangrijk dat je weet dat deze draadloze oordopjes niet volledig waterdicht zijn en niet ondergedompeld mogen worden in water, zoals bij zwemmen of douchen.

In het algemeen biedt de waterdichtheid van de JLab JBuds Air Pro een extra laag bescherming en gemoedsrust, waardoor je ze zonder problemen kunt gebruiken in verschillende omgevingen en weersomstandigheden.

Conclusie

Om deze JLab JBuds Air Pro review af te sluiten, kunnen we stellen dat het hier gaat om een prima set draadloze oordopjes, voor een hele redelijke prijs. Helemaal als je kijkt naar wat je ervoor terug krijgt.

De geluidskwaliteit is goed, en makkelijk aan te passen door de ingebouwde equalizer. Door de oplaadcase kun je lang genoeg luisteren, voordat je weer moet opladen.

Uiteindelijk is de prijs/kwaliteit verhouding hetgeen waar deze draadloze oordopjes in uitblinken. Tuurlijk, de geluidskwaliteit kan nog beter en er zit geen actieve noise cancelling ingebouwd. Maar voor dit geld kun je dat ook niet kopen. Ik denk niet dat er in deze prijsklasse veel betere opties zijn.

Hebben we wat gemist in deze review, of wil je wat toevoegen? Laat het dan weten in een reactie onder dit bericht.

Over de auteur

Jan Willem Wessels

Sinds 2018 werk ik aan verschillende landelijke radioshows en podcasts. Ik ben dagelijks bezig met audio. Daardoor heb ik veel ervaring met koptelefoons en kan ik je van goed advies voorzien.

Plaats een reactie