JBL Tune 110 review

JBL Tune 110 review.

De JBL Tune 110 zijn in ear bekabelde oordopjes in de lagere prijsklasse. Je kunt ze tegenwoordig al voor 10 euro online kopen. Deze oordopjes zijn al meer dan zes jaar op de markt, en nog steeds is er vraag naar. Dat betekent veel goeds. Zijn ze in 2022 nog steeds het geld waard? Je leest het in deze JBL Tune 110 review!

JBL Tune 110

De JBL Tune 110 oordopjes gaan inmiddels al even mee op de markt. Toch zijn ze in 2022 nog een prima optie als je op zoek bent naar bekabelde oordopjes. Het merk JBL staat bekend om goede audioproducten, en deze oordopjes horen daar zeker bij.

bol.com

Voordelen

  • Uitstekende bass
  • Erg goedkoop
  • Platte kabel, raakt niet in de war
  • Lichtgewicht

Nadelen

  • Geen bluetooth
  • Fragiel

Geluidskwaliteit

De JBL Tune 110 oordoppen zijn uitstekend als het aankomt op bass. Deze is flink aanwezig, wat soms in de weg kan zitten van de mid- en hoge tonen. Als je deze oordopjes voor het eerst indoet zal je dit misschien een beetje merken, maar voor de meeste mensen zullen deze oordopjes verder goed klinken.

Het geluid wat uit de JBL Tune 110 komt is helder, ook als je het volume op bijvoorbeeld je telefoon flink opschroeft, blijft het goed. Het begint niet te kraken en is prima om voor langere tijd naar te luisteren.

Deze doppen zijn ook uitgerust met JBL Pure Bass geluid. Dit is een aspect wat je alleen terugvindt bij oordopjes en koptelefoons van dit merk. JBL ontwerpt al ontzettend lang het geluid voor grote concertzalen over de hele wereld. Dit hebben ze weten om te zetten naar een speciaal geluid voor deze oordopjes. Waardoor de bass zowel dieper als krachtiger voelt.

En die bass is echt goed te merken. Als je houdt van bass, wordt je door deze oordopjes niet teleurgesteld.

Op de kabel van deze oordopjes is ook een microfoon aanwezig, die je bijvoorbeeld kan gebruiken om telefoongesprekken mee te voeren.

De kwaliteit van de microfoon is… goed genoeg. Laat ik het daar op houden. Het is geen indrukwekkend geluid, maar goed. Dat verwacht ik ook niet van een paar oordopjes die net zo duur zijn als een uurtje parkeren in het Centrum van Utrecht.

Als je kijkt naar de prijs-kwaliteit verhouding, dan is zijn deze oordopjes meer dan prima. Voor dit geld zijn er niet veel oordopjes die hetzelfde geluid leveren.

Ontwerp

Het ontwerp van de JBL Tune 110 is net wat anders dan standaard in ear oordopjes. Dit komt omdat het dopje niet haaks op de kabel staat. Het zit eerder in een hoek van 45 graden.

Hierdoor zit de kabel iets natuurlijk om je hoofd. Dit is bijvoorbeeld prettig tijdens het hardlopen, omdat je hierdoor minder snel contact maakt met de kabel.

Eigenschappen

De belangrijkste eigenschappen van de JBL Tune 110 zijn de afstandsbediening, microfoon en de platte kabel.

De afstandsbediening op deze oordopjes heeft één knop. Hiermee kun je bijvoorbeeld muziek afspelen of een telefoontje opnemen. Helaas zitten er geen extra knoppen op om bijvoorbeeld het volume te regelen. Dit moet je vanaf het apparaat doen waarop het is aangesloten.

De microfoon zit op dezelfde plek als de knop, hij werkt prima voor het hebben van een telefoongesprek. Maar klinkt niet super.

JBL Tune 110 review doos.
De doos waarin de JBL 110 zit.

De platte kabel voelt erg premium aan en ziet er mooi uit. Doordat de kabel plat is raakt hij niet snel in de knoop, wat ook een prettige bijkomstigheid is. Voor oortjes die in de knoop zitten heeft niemand tijd.

Op zoek naar draadloze oortjes van JBL? Lees dan ook eens onze JBL Wave Flex review.

Iets wat ik online veel lees maar zelf nog niet heb ervaren, is dat de kabel snel kapot gaat. Ik heb deze oortjes zelf al een paar jaar. Maar ze werken nog steeds prima. Toch zijn er veel andere gebruikers die er problemen mee ervaren, dus daarom wilde ik dit toch nog even kort benoemen.

Geluidsisolatie

Omdat de JBL Tune 110 gebruik maakt van rubberen dopjes die je goed kan klemmen in je oren, is de geluidsisolatie prima. Tuurlijk, je hoort nog wel geluiden van buitenaf, maar het is goed genoeg geïsoleerd om lekker te focussen op muziek of een goede podcast.

JBL Tune 110.

Je krijgt bij deze oortjes 3 setjes dopjes in de maten S, M en L. Daarmee zorg je ervoor dat ze altijd comfortabel zitten en dat je geen problemen krijgt met uitvallende oortjes. Wel zo prettig.

JBL Tune 110 review: Conclusie

Over het algemeen kan ik stellen dat ik tevreden ben over deze oordopjes, met een paar ruwe randjes. De geluidskwaliteit is prima en met de JBL Pure Bass krijg je een goed geluid waar je uren naar kan luisteren. Toch zijn er veel mensen die klagen dat de oortjes wat fragiel zijn en na een redelijke tijd kapot gaan. Nou is dat niet persé het grootste probleem, want voor 10 euro koop je alweer een nieuw paar. Al met al kan ik in deze JBL Tune 110 review concluderen dat deze oordopjes een prima optie zijn als je in de markt bent voor goedkope oordopjes.

Over de auteur

Jan Willem Wessels

Sinds 2018 werk ik aan verschillende landelijke radioshows en podcasts. Ik ben dagelijks bezig met audio. Daardoor heb ik veel ervaring met koptelefoons en kan ik je van goed advies voorzien.

Plaats een reactie