Hoe kan ik mijn koptelefoon aansluiten op een Samsung telefoon?

Steeds minder Samsung telefoons hebben nog een een standaard 3.5 millimeter jack aansluiting. Daardoor moet je je koptelefoon op een andere manier aansluiten dan je waarschijnlijk gewend bent.

Waarom hebben steeds minder Samsung telefoons een koptelefoon aansluiting?

Tot een paar jaar geleden hadden alle telefoons van Samsung nog een speciale aansluiting voor een koptelefoon. Maar door nieuwe ontwikkelingen in de telefoonindustrie, zijn deze aansluitingen weggehaald. Dit heeft er mee te maken dat telefoons steeds dunner worden. Een 3.5mm jack aansluiting is te dik, dus werd het geofferd. Daarvoor is een USB-C aansluiting in de plaats gekomen. Dit is ook meteen de enige overgebleven aansluiten op Samsung telefoons.

Zo sluit je je koptelefoon of oordopjes aan zonder 3.5mm jack ingang

Het verliezen van een 3.5mm ingang betekent niet dat je nu je koptelefoon helemaal niet meer kunt aansluiten op je Samsung telefoon. Hiervoor zijn twee oplossingen waarmee je dat gewoon gaat lukken. Je kunt hem (als je koptelefoon dit ondersteunt) verbinden met bluetooth. Anders kun je gebruiken maken van een verloopstukje van USB C naar Jack.

Een verloopstukje is simpelweg een adapter die je in je telefoon kunt steken, aan het uiteinde zit dan wel een 3.5mm jack ingang voor je telefoon. Bang dat je dan niet meer kunt opladen? Geen nood. Daar zijn ook oplossingen voor.

Koptelefoon aansluiten op Samsung telefoon.

De beste 3,5mm naar USB-C verloopstukjes

Als je een bekabelde koptelefoon wil aansluiten op je Samsung telefoon, heb je een koppelstukje nodig. Er zijn ontzettend veel verschillende koppelstukjes te vinden online. Maar met veel dingen blijkt ook hier: goedkoop is duurkoop. Veel koppelstukjes die je voor een paar euro vindt gaan snel kapot of hebben een slechte verbinding.

Hieronder hebben we de beste koppelstukjes voor je op een rijtje gezet.

Officiële Samsung Adapter

USB-C naar Jack, Samsung.
bol.com

De meest voordehand liggende keuze. Dit is een officiële adapter van Samsung zelf. Werkt helemaal top zonder problemen. Maar is misschien wel wat prijzen voor alleen een klein kabeltje.

USB-C naar Jack met oplaadfunctie

bol.com

Het handige van dit verloopstukje is dat je tegelijkertijd ook je telefoon kan opladen. Zo kun je bijvoorbeeld naar muziek luisteren en tegelijkertijd je telefoon opladen. Door het flexibele kabeltje heb je er weinig last van en zit het niet snel in de weg.

USB-C naar Jack Haaks

bol.com

Dit verloopstukje valt op door zijn haakse ontwerp. Hierdoor zitten je koptelefoon en eventueel je oplaadkabel een stuk uit elkaar en raken ze minder snel in de war. Hierbij moet je wel oplettend dat deze past op je telefoon als je ook nog een hoesje gebruikt.

Conclusie

Het is de laatste jaren ontzettend snel gegaan op het gebied van telefoon ontwikkelingen. Jammer genoeg zijn er daardoor bepaalde dingen geofferd, zoals de aansluiting voor een bekabelde koptelefoon of oordopjes. Gelukkig zijn er genoeg manieren om je koptelefoon alsnog aan je Samsung telefoon te koppelen. Het makkelijkste is om simpelweg een verloopstukje te kopen. Maar je kunt natuurlijk ook overwegen om een draadloze koptelefoon te kopen.

Over de auteur

Jan Willem Wessels

Sinds 2018 werk ik aan verschillende landelijke radioshows en podcasts. Ik ben dagelijks bezig met audio. Daardoor heb ik veel ervaring met koptelefoons en kan ik je van goed advies voorzien.

Plaats een reactie